trešdiena, 2016. gada 10. augusts

Veidi kā likt priekšniecībai sevi pamanīt

Lielākā daļa sabiedrības grib sevi realizēt profesionālajā darbībā un pierādīt savas spējas, kāpjot pa karjeras kāpnēm. Dzīvē tas nemaz nav tik vienkārši, kā izklausās. Bet ja mēs to vēlamies un esam gatavi tajā ieguldīt savu laiku un pūles tas ir izdarāms. Tālāk norādītas tikai dažas metodes, kā likt savai priekšniecībai sevi pamanīt.

Viens no vienkāršākajiem un efektīvākajiem veidiem, kā to paveikt, ir izrādīt iniciatīvu. Tas tikai parāda, ka jums rūp šis uzņēmums un konkrētā darbavieta, uz jums var paļauties arī sarežģītās situācijas un jūs nebaidāties no darba. Nevajag baidīties uzņemties papildus uzdevumus, ko iespējams neviens negrib darīt, tas tikai parādīs jūsu apņēmību un noteikti ilgtermiņā tiks novērtēts.

Otrs veids, kā likt sevi pamanīt, ir veidojot maksimāli pozitīvas un draudzīgas attiecības ar visiem kolēģiem un arī vadību, tiešām iedziļinoties, tajā, ko tie saka, un iesaistoties sarunās. Kontakti ir bieži vien, līdz galam novērtēta lieta, tie mums var noderēt, mēs nekad nevaram zināt, kad mums noderēs katrs konkrētais kontakts un ko tas mums dos. Tādēļ ļoti svarīga ir pozitīva attieksme un laba iespaida atstāšana par sevi, kas kopumā un, ilgtermiņā skatoties, var sniegt tikai labus rezultātus.

Ir jēgpilni piedalīties ārpusdarba uzņēmuma aktivitātēs – sporta svētki, ballītes u.t.t, tādējādi mēs varam pierādīt savu lojalitāti, uzņēmību. Tikai vienmēr vajadzētu piedomāt par savu uzvedību šāda veida pasākumos, mums vajadzētu ieturēt diezgan striktu morālo stāju un uzvesties kā nobriedušam cilvēkam.

Tenkošana un kolēģu aprunāšana ir viens no veidiem, kā likt sevi vadībai ātri pamanīt, diemžēl sliktā veidā un no tā būtu maksimāli jāizvairās, savas personiskās emocijas vajadzētu atstāt ārpus darba un pret kolēģiem izturēties ar cieņu.

Uzdrošināšanas ir ļoti labs veids, kā parādīt sevi. Pārvarēt savas bailes un uzdrošināties sapulcēs un apspriedēs izteikt savu konstruktīvo viedokli par aktuālajām tēmām un uzdevumiem, var dot tieši to nelielo „skatuves gaismu”, kas jums nepieciešama, lai jūs pamanītu pārējo kolēģu pulkā un izdarītu attiecīgus secinājumus

 

  © 2009 Es pats